Razstava: RARARA umetnice Tinkare Nemec Herkess

Vabljeni na ogled razstave  umetnice Tinkare Nemec Herkess z naslovom RARARA, ki bo v Galeriji peti štuk na ogled od 4. junija do 4. julija 2024. Odprtje razstave bo v torek, 4. junija, ob 18. uri (5. nadstropje Filozofske fakultete). 

 

Rá-rá-rá medm. (zložljiva)

1.Izraz, ki označuje vsako čustveno stanje, ki se odmika od nevtralnega ravnovesja, v katerem se nahaja človek:  Raa(rara), še en dan je potreben, en sam dan, da se mi zmeša.

2.Subtilno opozorilo na prisotnost dogajanja, ki se odvija izven običajnega zaznavanja, ter nagovarja k pozornosti in zavedanju: Med meditacijo je zaslišal tihi, nagajiv 'rara', izpod blazine.

3.Simboličen izraz, ki nadomešča dolgotrajne in pogosto prazne besede, s katerimi ljudje zapolnjujemo tišino, ne da bi dejansko kaj povedali: rarararara rararraraararararaaarararaarrarara.

4. Zvok, ki izraža empatijo in sočutje do drugega bitja, odziv na njihovo bolečino ali trpljenje: Ob njenem trpljenju je nežno rekel 'raaa', v upanju, da ji bo dal občutek razumevanja.

5. Izraz, ki odraža duševno zmedenost in odstopanje od racionalnega mišljenja, ko se um prepušča kaosu: V trenutkih največje zmede je le ponavljal 'rarararara', kot bi njegov um izgubil oprijem na resničnost.

6. izraža pozdrav in odzdrav: Rara, se vidimo jutri.

7. Univerzalno čustveno mašilo, ki lahko izraža katerokoli čustveno stanje, od ekstaze do obupa, od miru do razburjenja: Ne glede na to, kaj je čutil – veselje, stres, žalost ali jezo – je vedno našel tolažbo v preprostem 'rara'.

Tinkara Nemec Herkess (2002), obiskuje dodiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Njeno zanimanje sega na področje grafike in slikarstva, kjer se posveča njuni vzajemni povezavi. Zanima jo predvsem grafična tehnika, ki jo prištevamo med tehnike visokega in globokega tiska-kolagrafija, ki omogoča ekspresivno gesto slike in risbe prenesti v grafiko.

Do sedaj  je delovala je na  skupinskima razstavama, 'SvežeRibe' v galeriji DobraVaga ter 'Svežina in moč umetnosti: Odsevi družbe' v ZDSLU.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon