Žepna slovenščina, argentinska španščina (ESLOVENO DE BOLSILLO)

Žepna slovenščina, argentinska španščina (ESLOVENO DE BOLSILLO)

Avtor: Tjaša Alič, et al.
Knjižica je nastala v okviru projekta, ki ga je vodil Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik FF. V 22 jezikov so jo prevedli učitelji slovenščine s svojimi študenti na slovenistikah na tujih univerzah. Pri tem so jim pomagali tuji uveljavljeni prevajalci. Knjižico sestavljajo naslednja poglavja: Slovenska abeceda; Slovenska slovnica v 7 korakih (spreganje, glagol biti, zaimki, čas, število, spol, sklanjatev); Pozdravi; Spoznajmo se; Osnovni izrazi (fraze, izrazi vljudnosti, imena jezikov, barve, osnovni pridevniki); Številke; Čas (tudi slovenski dela prosti dnevi); Promet; Turizem; V restavraciji; Sadje in zelenjava; V trgovini; Storitve; Težave (če kaj izgubimo, se nam kaj pokvari, nam kaj ukradejo); Zdravje; Vreme; Ti in jaz (dvojina); V Sloveniji z otroki; V Sloveniji poslovno; Slovenija v EU (nekateri osnovni izrazi politične terminologije); Iz Slovenije v žep (butična ponudba Slovenije, trinajst artiklov, med njimi: Triglav, teran, medved, nagelj in kozolec, za povrh pa še recept za potico).

Leto izida: 2014

Št. strani: 123

Tip vezave: Mehka vezava

ISBN: 9789612377007

Zbirka: Žepna slovenščina

Redna cena: 5,00 EUR
Nazadnje ogledano
Podobne publikacije
700

publikacij

300

avtorjev in avtoric

Dogodki

07. 05. 2024
Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Jezikoslovni dan: 2. študentska konferenca Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje

24. 04. 2024
Oddelek za psihologijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Alumniteka: Naš planet na krožniku: kritični razmisleki o trajnostnih prehranskih sistemih

24. 04. 2024
Oddelek za prevajalstvo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Karierni dan Oddelka za prevajalstvo

24. 04. 2024
Oddelek za arheologijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na gostujoči predavanji strokovnjakov Univerze na Dunaju

23. 04. - 25. 04. 2024
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Festival hrane za možgane: O meniju prihodnosti z znanstvenicami in znanstveniki