Borec 814-816, Arran Crawford: Rahločutnost v ruševinah

Izšla je posebna dvojezična številka revije Borec.

Izšla je posebna dvojezična številka revije Borec.

Izšla je posebna dvojezična številka revije Borec, v kateri so prvič v tiskani obliki zbrani zapisi Arrana Crawforda, prvotno objavljeni med letoma 2013 in 2018 na blogih Xenobuddhism, Attempts at Living in Catastrophic Edge ter na portalih Synthetic Zero in Libcom.

Arran Crawford je zdravstveni tehnik s področja psihiatrije in pomemben, a dosedaj spregledan predstavnik blogerske teorije 2010h, kamor se med drugimi uvršča tudi lokalno bolj znani Mark Fisher.

Teme zbranih esejev so (post)nihilizem, farmakokapitalizem, pesimizem, norost, odvisnost, samomor, ksenobudizem in katastrofičnost današnjega časa. Njihovo vsebino so bolj kot vztrajno raziskovanje in rigorozna filozofija porajale intuicije in mrka razpoloženja. Namesto da bi očrtali specifičen politični ali raziskovalni program, si ti eseji prizadevajo strniti točno določeno senzibilnost. Podajajo kulturno ali zgodovinsko obliko senzibilnosti, ki vpliva na našo kolektivno reprezentacijo sveta in razkriva interpretativne sheme, ki svet delajo inteligibilen ali neinteligibilen. Njihov ton variira ter prehaja od temačne kontemplacije do fragmentiranega obupa.

Rahločutnost v ruševinah sta uredila Marko Bauer in Primož Krašovec. Eseje je v slovenščino prevedel Marko Bauer.

Povezava do objave na spletni strani Sophie

 

Zadnje novice
20. 02. 2024

Sprejem za tuje študentke in študente na izmenjavi

Utrinek s srečanja s študentkami in študenti na izmenjavi
19. 02. 2024

Informativni dnevi na Filozofski fakulteti

Predstavitev študija psihologije
16. 02. 2024

Podaljšanje certifikata Športnikom prijazno izobraževanje

Filozofska fakulteta je prejela podaljšanje certifikata Športnikom prijazno izobraževanje.