Nagovor pred začetkom študijskega leta

Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

na Univerzi v Ljubljani po dveh letih omejene izvedbe študijskega procesa z največjim veseljem pričakujemo novo študijsko leto. Načrtujemo, da ga bomo začeli, in tudi nadaljevali, v živo. Navdušeno vas pričakujemo v predavalnicah, laboratorijih, vajalnicah in drugje – 1. oktobra in vse naslednje dni.

Da bo študij lahko potekal varno za vse, bomo morali upoštevati ukrepe za preprečevanje epidemije koronavirusa. Pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran) bo veljal še naprej. Za vse, ki pogoja P ali C ne izpolnjujete, bodo skladno z odlokom Vlade RS na fakultetah in akademijah organizirana obvezna samotestiranja. Navodila in smernice boste s strani članic prejeli pravočasno. Obveščamo vas tudi, da smo se povezali z vodstvom javnega zavoda Študentski dom Ljubljana, s katerim si bomo prizadevali, da bo bivanje v študentskih domovih z vašo pomočjo prav tako varno.

Ste mladi, a hkrati tudi že odrasli ljudje in postajate del akademske skupnosti, v kateri je največja vrednota znanje. Na podlagi znanja lahko zanesljivo trdimo, da je med najučinkovitejšimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa cepljenje, s katerim smo v preteklosti že premagali številne nalezljive bolezni. Zaposlenih na Univerzi v Ljubljani, med katerimi so tudi vaše profesorice in profesorji ter asistentke in asistenti, je cepljenih že več kot 85 odstotkov, na kar smo zelo ponosni. Zavedamo se namreč, da bomo najbolj mirno in sproščeno lahko izvajali študijski proces v živo, če bomo podpirali cepljenje in s tem širili pomen znanosti in verodostojnega znanja v spopadanju s to nalezljivo boleznijo.

Le še nekaj dni je do začetka novega študijskega leta. Ni razloga, da ne bi bilo navdihujoče in kar se da družabno. Prepričani smo namreč, da boste tudi vi ustrezno poskrbeli za lastno zdravje in zdravje svojih bližnjih.

Verjamemo v vas. Se vidimo kmalu!

 

Prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Gregor Majdič, novoizvoljeni rektor Univerze v Ljubljani

Grega Rudolf, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani

Tomaž Pečnik, direktor javnega zavoda Študentski dom Ljubljana

 

Nagovor

Zadnje novice
27. 02. 2024

Otvoritev razstave Intija Ocóna Jaz sem s tabo, moja Nikaragva! in pogovor s pesnico in pisateljico Giocondo Belli

Otvoritev razstave
26. 02. 2024

Zahvala in hvalnica Matjažu Kmeclu

Prof. dr. Matjaž Kmecl (foto: Miran Hladnik, Wikipedija)
20. 02. 2024

Sprejem za tuje študentke in študente na izmenjavi

Utrinek s srečanja s študentkami in študenti na izmenjavi