Nagovor pred začetkom študijskega leta

Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

na Univerzi v Ljubljani po dveh letih omejene izvedbe študijskega procesa z največjim veseljem pričakujemo novo študijsko leto. Načrtujemo, da ga bomo začeli, in tudi nadaljevali, v živo. Navdušeno vas pričakujemo v predavalnicah, laboratorijih, vajalnicah in drugje – 1. oktobra in vse naslednje dni.

Da bo študij lahko potekal varno za vse, bomo morali upoštevati ukrepe za preprečevanje epidemije koronavirusa. Pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran) bo veljal še naprej. Za vse, ki pogoja P ali C ne izpolnjujete, bodo skladno z odlokom Vlade RS na fakultetah in akademijah organizirana obvezna samotestiranja. Navodila in smernice boste s strani članic prejeli pravočasno. Obveščamo vas tudi, da smo se povezali z vodstvom javnega zavoda Študentski dom Ljubljana, s katerim si bomo prizadevali, da bo bivanje v študentskih domovih z vašo pomočjo prav tako varno.

Ste mladi, a hkrati tudi že odrasli ljudje in postajate del akademske skupnosti, v kateri je največja vrednota znanje. Na podlagi znanja lahko zanesljivo trdimo, da je med najučinkovitejšimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa cepljenje, s katerim smo v preteklosti že premagali številne nalezljive bolezni. Zaposlenih na Univerzi v Ljubljani, med katerimi so tudi vaše profesorice in profesorji ter asistentke in asistenti, je cepljenih že več kot 85 odstotkov, na kar smo zelo ponosni. Zavedamo se namreč, da bomo najbolj mirno in sproščeno lahko izvajali študijski proces v živo, če bomo podpirali cepljenje in s tem širili pomen znanosti in verodostojnega znanja v spopadanju s to nalezljivo boleznijo.

Le še nekaj dni je do začetka novega študijskega leta. Ni razloga, da ne bi bilo navdihujoče in kar se da družabno. Prepričani smo namreč, da boste tudi vi ustrezno poskrbeli za lastno zdravje in zdravje svojih bližnjih.

Verjamemo v vas. Se vidimo kmalu!

 

Prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Gregor Majdič, novoizvoljeni rektor Univerze v Ljubljani

Grega Rudolf, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani

Tomaž Pečnik, direktor javnega zavoda Študentski dom Ljubljana

 

Nagovor

Zadnje novice
01. 06. 2023

Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2022 za dva projekta Filozofske fakultete

Izr. prof. dr. Sašo Jerše in lekt. dr. Mateja Gaber s prejetim priznanjem.
31. 05. 2023

Veliki medfakultetni koncert ob Letu jezikov

Študentski pevski zbor Filozofske fakultete in Filozofska harmonija pod taktirko prof. dr. Matjaža Barba
31. 05. 2023

Umrl je mag. Miran Erič (1959–2023)

Miran Erič ter Gašper in Anže Košir med prevozom na lokacijo srednjeveškega deblaka iz druge polovice 12. ali 13. stoletja v strugi Ljubljanice pri Jurju jeseni 2001 (foto: A. Gaspari)