Oddelek za klasično filologijo

Simpozij v spomin Silvina Košaka: Študij starih jezikov in kultur v digitalni dobi

Oddelek za splošno in primerjalno jezikoslovje Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v počastitev življenja in dela svojega nekdanjega sodelavca in pokojnega dopisnega člana akademije Silvina Košaka v ponedeljek in torek, 11. in 12. decembra 2023, prireja simpozij z naslovom "Študij starih jezikov in kultur v digitalni dobi". 

Ker je Silvin Košak z digitalizacijo in odprtim dostopom do svojega življenjskega dela Konkordanz der hethitischen Keilschrifttafeln že v zgodnji fazi digitalne zgodovine povsem spremenil način dela v hetitologiji, in ker se je zavedal, kaj vse nam digitalna preobrazba omogoča, bodo na simpoziju svoje referate predstavili znanstveniki, ki bodisi uvajajo računalniške metode v študij starih jezikov in kultur ali pa razmišljajo o sedanjih in prihodnjih izzivih in priložnostih za študij in raziskovalno delo na tem področju. 

Simpozij bo spremljala razstava o slovenski hetitologiji in mestu Silvina Košaka v njej in nasploh, voden ogled njegove osebne knjižnice, ki jo je velikodušno podaril oddelku, ter ogled gledališke uprizoritve hetitskega Mita o Ilujanki, pri kateri je sodeloval kot kostumograf.  

Dogodek bo potekal v hibridni obliki, v živo v Modri sobi Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in prek Zooma na povezavi: 

https://uni-lj-si.zoom.us/j/98206568135?pwd=V0ZrazFyZjN4MjVkN0paeDJZblB6Zz09 (Meeting ID: 982 0656 8135; Passcode: 827807) 

Posnetki referatov bodo po dogodku dostopni tudi na spletni strani fakultete.  

Več informacij je na voljo med Obvestili na spletni strani Filozofske fakultete, lahko pa se obrnete tudi na naslov Marina.Zorman@ff.uni-lj.si.

Vabljeni!

Program in plakat

 

Obvestila

Oddelek za sociologijo

Alumni FF - vabilo

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Pisarna oddelka 29. 2.

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Sašo Stefanovski

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Predstavitev oddelka

Vabilo na projekcijo filma Kritična generacija