Dan varne in raznolike UL: skupaj soustvarjamo vsevključujoče akademsko okolje

Zveza desetih evropskih univerz EUTOPIA, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani (UL), november posveča raznolikosti in vključevanju. Univerza v Ljubljani se prizadevanjem za odprto in vključujoče univerzitetno okolje pridružuje (tudi) z dnem Varne in raznolike UL in številnimi dogodki za študente, ki bodo 7. novembra 2023 med 9. in 17. uro na Rektoratu UL in prek spleta. 

Univerzitetno okolje mora biti odprto in vključujoče ter z znanstvenim in raziskovalnim delom prispevati k napredku v družbi. Kot študijsko in delovno okolje soustvarja in vpliva na počutje študentk in študentov ter zaposlenih, predvsem na njihove možnosti za ustvarjalno in inovativno delo. Vsi, vključeni v akademski izobraževalni proces, se morajo počutiti varne in sprejete, saj lahko le tako razvijajo svojo nadarjenost in uresničujejo svoje želje. 

Dogodki so razdeljeni v štiri sklope – Varna UL, Dostopna UL, Vključujoča UL in Usklajevanje študijskega, poklicnega in zasebnega življenja. Študentke in študenti, alumne in alumni, zaposlene in zaposleni ter zunanji gostje in gosti bodo s študentkami in študenti delili svoje osebne, akademske in karierne izkušnje na področju vključevanja, preprečevanja nasilja, raznolikosti in odprli priložnost za razpravo.  

Vabljeni!

Več

Dogodki

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju